Wat is er vandaag in Amsterdam-Oost te doen?

Live Oost op TwitterLive Oost op Facebook
+
-
Reset

Weergave als

Weergage als KaartKaart
Weergage als LijstLijst
Zaterdag 16 februari bekijk de kalender
februari 2019 Volgende Sluiten
M D W D V Z Z
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

filter het aanbodreset
Vrijdag Zondag
Expo

GERDA KRUIMER

tijd: 11:00 - 17:00
door: CBK Amsterdam
gratis
1image_.jpeg

Gerda Kruimer (1963) maakt tekeningen als autonoom kunstwerk. Haar fascinatie zijn de ontelbare lijnen die onbesproken, ongezien verbanden leggen in het ruimtelijke geheel.
Een detail uit eerder werk is vaak uitgangspunt voor een nieuw kunstwerk. Zo ontstaat een serie gebaseerd op dezelfde rasters. 
De kleine werken (prints op aluminium) die in de vitrine worden getoond zijn delen van grote tekeningen die op de computer zijn verwerkt. Deze grote tekeningen waren in mei 2014 in het CBK Amsterdam te zien in de tentoonstelling ”Stroom Lijnen”. 
Het CBK heeft ook werken van Gerda Kruimer in de collectie.

Twitter .
Website

Huis Veldhoen - Aatjes Vrijstaat

10-12-2011 t/m 05-02-2012

Het atelierhuis van Aat Veldhoen is een vrijstaat voor de kunst; Een bezoek aan het atelierhuis is een overweldigende ervaring. Geen plek is onbenut. Overal waar je kijkt, zie je werk van Veldhoen en voel je de vrijheid en rebellie van de kunstenaar. 
HUIS VELDHOEN geeft een overzicht van het werk van de kunstenaar. Een selectie van zijn etsen, tekeningen, schilderijen, keramiek en beelden krijgt tijdelijk onderdak in CBK Amsterdam.

Veldhoens werk spreekt tot de verbeelding door het realisme, de technische uitvoering en de persoonlijke en trefzekere stijl van tekenen. Bijzonder werk, en voor het eerst te zien bij CBK Amsterdam, is de serie van de abri op de Wittenburgergracht. Vanuit zijn woonkamer op de 1e verdieping kijkt Veldhoen naar de abri van lijn 22. Door de jaren heen heeft Aat Veldhoen deze abri en de mensen die er wachten, geportretteerd. Deze serie met veel grafiek en tekeningen toont de verschillende Nederlandse weersomstandigheden en een grote variëteit aan buurtbewoners. Naast deze stadsgezichten spelen familie, vrienden, de vrouw en zijn maatschappelijke betrokkenheid een zichtbare rol in de expositie.

Tijdens de tentoonstelling organiseert CBK Amsterdam diverse activiteiten. Een rondleiding door Ruigoord-dichter Hans Plomp, een concert van Esther Apituley en Rie Tanake, een familieworkshop grafiek, een lezing door muze Natasja Rietdijk en een debat over de invloed van politiek op de kunstsector in samenwerking met Hedy d’Ancona. Kijk in de agenda op de site van het CBK voor een volledig overzicht.

tijd: 11:00 - 17:00 | gratis / CBK Amsterdam
Twitter
7image-1.jpeg