Wat is er vandaag in Amsterdam-Oost te doen?

Live Oost op TwitterLive Oost op Facebook
+
-
Reset

Weergave als

Weergage als KaartKaart
Weergage als LijstLijst
Zondag 22 april bekijk de kalender
april 2018 Volgende Sluiten
M D W D V Z Z
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

filter het aanbodreset
Zaterdag Maandag
Muziek

Doka Royale

tijd: 21:00
door: DOKA
gratis
Schermafbeelding_2014-01-02_om_13.36.28.jpg

Het weekend is nog lang niet afgelopen op zondag! Daarom helpen we je om alle brakheid te vergeten, door juist vanavond geheel in stijl het weekend af te sluiten. Resident en Royale DJ Marcel Barlag wordt wekelijks vergezeld door een ander Amsterdams kopstuk. Samen zorgen ze voor een dansvloer vol aantrekkingskracht, zelfs als je vermoeide voeten hebt. 
Ander Royal meubilair op de zondag; toiletdame Evapleva met haar 18+ tekenwedstrijd en host Erin Amazia Tasmania. 

Twitter .
Website

De Keuze voor Veldhoen in CBK Amsterdam

20-01-2012

Sprekers: Hedy d’Ancona, Jan Paternotte (onder voorbehoud), raadslid D66 & woordvoerder Cultuur en Guikje Roethof, secretaris van de Amsterdamse Kunstraad. Debat onder leiding van Marina Raymakers, directeur CBK Amsterdam


DE KEUZE VOOR VELDHOEN IN CBK AMSTERDAM


Een overzichtstentoonstelling van Veldhoen op dit moment? Is dat toeval of een vooruitziende blik? Privatiseren we kunst zoveel mogelijk of zetten we kunst in voor maatschappelijke doelen? Welke politieke keuzen zijn er te maken? Welke keuze maken we?

CBK Amsterdam heeft ervoor gekozen om een overzichtstentoonstelling van Aat Veldhoen te programmeren omdat het een productieve, Amsterdamse kunstenaar is die zijn directe omgeving vastlegt. Hij maakt veelzijdig werk en laat zich niet vastpinnen op een stijl. Veldhoen is maatschappelijk betrokken, kijkt met open vizier de wereld in en legt dat vast. Ook aan humor en zelfspot ontbreekt het Veldhoen niet. Het uitgangspunt van CBK Amsterdam - kunst toegankelijk maken voor een breed publiek - sluit naadloos aan bij de filosofie die Veldhoen aanhangt. Er is een verwantschap in de opvatting over kunstspreiding.

Hedy d’Ancona zal uiteen zetten wat de stand van zaken is met betrekking tot het huidige politieke klimaat en het besteden van gemeenschapsgeld aan kunst en cultuur. ‘Het hebben van een mening is goed maar als de mening is “kunst is overbodig” dan is dat een slechte mening. Kunst produceren moet gestimuleerd worden, het experiment is ook noodzakelijk voor onze samenleving. Waar zijn de politici die zeggen: ‘kunst en cultuur moet er zijn, wij vinden het maken én consumeren van kunst belangrijk.’ 

Guikje Roethof, secretaris Kunstraad Amsterdam, vindt dat de cultuur zo belangrijk is voor Amsterdam dat het beter ware geweest er niet op te bezuinigingen. Maar nu dat toch gebeurt is er geen man overboord. De kunstsector is creatief genoeg om met minder middelen nog steeds prachtige prestaties te leveren. De Kunstraad zal proberen de pijn zo goed mogelijk te verdelen, dat wil zeggen niet met de kaasschaaf, maar op basis van een waardering voor de artistieke kwaliteit van een kunstinstelling en het belang dat deze heeft voor de stad.

D66 fractievoorzitter Jan Paternotte zegt hierover: ‘Na de landelijke motorzaag van staatssecretaris Halbe Zijlstra (VVD) maakt de Amsterdamse wethouder Cultuur, Gehrels (PvdA), met haar sloopkogel de klus af. Amsterdam als internationaal toonaangevende cultuurstad gaat verloren.’ Is er een alternatief kunstenplan voor Amsterdam in de maak?

Er lijken 2 zienswijzen: 1. de politiek is medeverantwoordelijk voor goede kunst en cultuur instellingen: steunpunten in de stad en expertiseopbouw is daarbij van belang. En 2: culturele organisaties moeten zichzelf bedruipen, zoek geld in de markt. Dat is je bestaansrecht.

Kom meepraten over kunst en politiek in Amsterdam in CBK Amsterdam op vrijdag 20 januari van 15.00 tot 17.00 uur. We eindigen met een borrel.

tijd: 15:00 - 17:00 | gratis / CBK Amsterdam
Twitter
9image-3.jpeg