Wat is er vandaag in Amsterdam-Oost te doen?

Live Oost op TwitterLive Oost op Facebook
+
-
Reset

Weergave als

Weergage als KaartKaart
Weergage als LijstLijst
Zaterdag 16 februari bekijk de kalender
februari 2019 Volgende Sluiten
M D W D V Z Z
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

filter het aanbodreset
Vrijdag Zondag
Expo

GERDA KRUIMER

tijd: 11:00 - 17:00
door: CBK Amsterdam
gratis
1image_.jpeg

Gerda Kruimer (1963) maakt tekeningen als autonoom kunstwerk. Haar fascinatie zijn de ontelbare lijnen die onbesproken, ongezien verbanden leggen in het ruimtelijke geheel.
Een detail uit eerder werk is vaak uitgangspunt voor een nieuw kunstwerk. Zo ontstaat een serie gebaseerd op dezelfde rasters. 
De kleine werken (prints op aluminium) die in de vitrine worden getoond zijn delen van grote tekeningen die op de computer zijn verwerkt. Deze grote tekeningen waren in mei 2014 in het CBK Amsterdam te zien in de tentoonstelling ”Stroom Lijnen”. 
Het CBK heeft ook werken van Gerda Kruimer in de collectie.

Twitter .
Website

Kijk op Kunst - De keuze van de Watergraafsmeer

17-02-2012 t/m 21-04-2012

Bewoners uit de Watergraafsmeer exposeren hun favoriete werken uit de collectie van CBK Amsterdam. Deelnemers zijn Maria Goos, Chelly Hartog, Sanne Hillegers, Hans Karels,Sandra Kruisbrink, Jan Leerling, Marie-France van Oorsouw, Stan Polman, Richard Schubert en Antoinette Tanja. 

CBK Amsterdam is sinds twee jaar gehuisvest in de voormalige Oostergasfabriek aan de Oranje-Vrijstaatkade. Een monumentaal gebouw waar naast de kunstuitleen ook tentoonstellingen, educatieve activiteiten en concerten georganiseerd worden. De kunstuitleen bevat ruim 5.000 kunstwerken van hedendaagse kunstenaars. Kunst lenen kan al vanaf € 3,00 per maand.

De keuze van bewoners
CBK Amsterdam heeft de hulp ingeroepen van inwoners uit de Watergraafsmeer voor hetinrichten van de nieuwe tentoonstelling. Marina Raymakers, directeur: ‘Twee jaar geleden zijn we verhuisd naar deze locatie in de voormalige Oostergasfabriek. Een prachtige gebouw waar we naast de kunstuitleen ook tentoonstellingen, educatieve activiteiten en concerten organiseren.’ 
Na de tentoonstelling over Aat Veldhoen wil CBK Amsterdam graag een tentoonstelling maken met werk uit de eigen collectie. Raymakers: ‘Wij vinden het belangrijk om buurtbewoners te betrekken bij de ontwikkeling van onze activiteiten. Het idee is om mensen uit de Watergraafsmeer een keuze te laten maken uit onze collectie. We zoeken bewoners met verschillende achtergronden en interesses en hopen dat er ook een school meedoet.’

Pilot
Het is voor CBK Amsterdam de eerste keer dat het samen met buurtbewoners een tentoonstelling gaat inrichten. Als deze pilot een succes is, wil CBK Amsterdam dit concept ook toepassen op andere buurten in Amsterdam Oost.

tijd: 11:00 - 17:00 | gratis / CBK Amsterdam
Twitter
Website
6image-5.jpeg