Wat is er vandaag in Amsterdam-Oost te doen?

Live Oost op TwitterLive Oost op Facebook
+
-
Reset

Weergave als

Weergage als KaartKaart
Weergage als LijstLijst
Zaterdag 16 februari bekijk de kalender
februari 2019 Volgende Sluiten
M D W D V Z Z
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

filter het aanbodreset
Vrijdag Zondag
Expo

GERDA KRUIMER

tijd: 11:00 - 17:00
door: CBK Amsterdam
gratis
1image_.jpeg

Gerda Kruimer (1963) maakt tekeningen als autonoom kunstwerk. Haar fascinatie zijn de ontelbare lijnen die onbesproken, ongezien verbanden leggen in het ruimtelijke geheel.
Een detail uit eerder werk is vaak uitgangspunt voor een nieuw kunstwerk. Zo ontstaat een serie gebaseerd op dezelfde rasters. 
De kleine werken (prints op aluminium) die in de vitrine worden getoond zijn delen van grote tekeningen die op de computer zijn verwerkt. Deze grote tekeningen waren in mei 2014 in het CBK Amsterdam te zien in de tentoonstelling ”Stroom Lijnen”. 
Het CBK heeft ook werken van Gerda Kruimer in de collectie.

Twitter .
Website

De Tegels der Nederlanden

08-03-2012 t/m 08-05-2012

Nederland, land van aardappeleters en poep op de stoep, van de kaasschaaf en het homohuwelijk. Het land waar je niet boven het maaiveld mag uitsteken, waar de Oranjes aan watermanagement doen en waarvan de inwoners al sinds de Middeleeuwen te boek staan als ongemanierd en bot. 

Illustrator Ien van Laanen exposeert haar ‘Tegels der Nederlanden’ in CBK Amsterdam. De tegels, met typisch Hollandse onderwerpen, verschenen eerder als illustraties bij de serie ‘Der Nederlanden’ in de Volkskrant en zijn opgenomen in de ‘Encyclopedie der Nederlanden’ geschreven door Wilma de Rek en Bert Wagendorp. De complete serie van op tegel gebakken afbeeldingen, is nu te zien bij CBK Amsterdam. 
Een selectie van de tegels (13 x 13 cm) en gesigneerde prenten is te koop.

Ien van Laanen woont en werkt in Amsterdam en tekent regelmatig voor de Volkskrant. De afgelopen jaren maakte ze covers en binnenwerk-illustraties voor boeken en tijdschriften. Van Laanen maakte de omslagen van de Nederlandse editie van Harry Potter waarvan J.K Rowling ooit zei ze tot de allermooiste omslagen te rekenen. Ze ontving voor de omslagen van Harry Potter in 2001 het ‘Apeldoornse Uiltje’. Zij hanteert naast pen en penseel intussen net zo gemakkelijk het elektronische tekentablet.
Ze tekent, schildert, fotografeert, maakt collages en bedient zich van alle mogelijkheden die de computer in zich heeft. Door deze techniek bestaan haar beelden vrijwel altijd, letterlijk en figuurlijk, uit meerdere lagen. Werk van haar is opgenomen in de vaste collectie van het Prentenkabinet Atlas. Van Laanen volgde de NLO tekenen en schilderen in Nijmegen, Amsterdam en Groningen.

Tijdens De ontmoeting met op vrijdag 20 april vertelt Ien van Laanen over haar werk.

tijd: 11:00 | gratis / CBK Amsterdam
Twitter
Website
8image-4.jpeg