Wat is er vandaag in Amsterdam-Oost te doen?

Live Oost op TwitterLive Oost op Facebook
+
-
Reset

Weergave als

Weergage als KaartKaart
Weergage als LijstLijst
Maandag 10 december bekijk de kalender
december 2018 Volgende Sluiten
M D W D V Z Z
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

filter het aanbodreset
Zondag Dinsdag

Nieuwe Aanwinsten

26-04-2012 t/m 19-05-2012

De tentoonstelling Nieuwe aanwinsten geeft een overzicht van nieuw aankopen van CBK Amsterdam. Er is werk te zien van onder meer Persijn Broersen & Margit Lukacs, Christina Hallstrom, Robbie Cornelissen, Iris Le Rutte, Liesbeth Sevenhuijsen, Aat Veldhoen, Piet Warffemius en Fiona Zondervan. Na afloop van de tentoonstelling kan het werk geleend worden.

De collectie van CBK Amsterdam bestaat uit ruim 5.000 werken. Diverse technieken en verschillende stromingen binnen de hedendaagse kunst zijn in ruime mate vertegenwoordigd. Het aankoopbeleid van CBK Amsterdam is gericht op het actualiseren en aanvullen van lacunes in de collectie. Daarnaast ligt het accent zowel op het volgen van kunstenaars die al in de collectie vertegenwoordigd zijn als op het aankopen van werk van jonge aankomende kunstenaars en kunstenaars uit stadsdeel Oost.

NIEUWE AANWINSTEN IN DE VITRINES

In de vitrines van CBK Amsterdam exposeren Mecky van den Brink, Ineke Otte en Karen Gilles hun bijzondere sieraden. 
Mecky van den Brink past kunststof in sommige van haar sieraden op een directe en simpele wijze toe. Haar nieuwste Coloriet collier bestaat uit aan elkaar gesmolten kunststofdraden. Om elegant en kleurrijk te verschijnen met simpele middelen.
Eerder maakte zij al de ring 'Voor de vinger die haar past' van gemodelleerde en gesmolten kunststof. Een lichte ring die meteen de aandacht vangt.

Ineke Otte speelt met haar robuuste en lichte kettingen met tegenstellingen van uitstraling en materiaal. Het in 3D geprinte nylonpoeder zorgt voor een draagbaar en stevig sieraad. Van haar zijn er van dit materiaal ook kleine oorsieraden en ringen in de collectie van CBK Amsterdam.

Een andere uitstraling hebben de exuberante halssieraden van Karen Gilles. Zij verwerkt kunststof veiligheidssluitingen al dan niet gecombineerd met andere materialen zoals kurk, glasringen, metalen ringetjes of labeltjes. Naast sieraden van witte en zwarte veiligheidssluitingen zijn er sieraden in subtiele kleuren geverfd. Zij maakte er passende ringen bij. 

tijd: 11:00 - 17:00 | gratis / CBK Amsterdam
Twitter
Website
8image-6.jpeg