Wat is er vandaag in Amsterdam-Oost te doen?

Live Oost op TwitterLive Oost op Facebook
+
-
Reset

Weergave als

Weergage als KaartKaart
Weergage als LijstLijst
Zaterdag 16 februari bekijk de kalender
februari 2019 Volgende Sluiten
M D W D V Z Z
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

filter het aanbodreset
Vrijdag Zondag
Expo

GERDA KRUIMER

tijd: 11:00 - 17:00
door: CBK Amsterdam
gratis
1image_.jpeg

Gerda Kruimer (1963) maakt tekeningen als autonoom kunstwerk. Haar fascinatie zijn de ontelbare lijnen die onbesproken, ongezien verbanden leggen in het ruimtelijke geheel.
Een detail uit eerder werk is vaak uitgangspunt voor een nieuw kunstwerk. Zo ontstaat een serie gebaseerd op dezelfde rasters. 
De kleine werken (prints op aluminium) die in de vitrine worden getoond zijn delen van grote tekeningen die op de computer zijn verwerkt. Deze grote tekeningen waren in mei 2014 in het CBK Amsterdam te zien in de tentoonstelling ”Stroom Lijnen”. 
Het CBK heeft ook werken van Gerda Kruimer in de collectie.

Twitter .
Website

Urban Art EFX

21-06-2012 t/m 14-07-2012

Donderdag 21 juni 2012 opent Urban Art EFX, een drie weken durende internationale tentoonstelling met een serie culturele activiteiten. 
Urban Art EFX toont werk van vijftien gerenommeerde jonge kunstenaars uit Europa, Mexico en Hong Kong. Het werk, een mix van schilderijen, beeldhouwwerken, installaties, fotografie en videokunst is gemaakt door sleutelfiguren van de hedendaagse Urban Art beweging en van 21 juni tot en met 14 juli te zien in CBK Amsterdam. Tijdens de opening op 21 juni speelt earswideopen en maakt Graphic Surgery een muurschildering in CBK Amsterdam.

De tentoonstelling, getiteld ‘from urban to contemporary’, belicht momentopnames van de actuele ontwikkeling van de kunstenaar, evenals het verhaal achter de stormachtige opkomst van een generatie kunstenaars met wortels in de cultuur van graffiti en street-art. 
Urban Art EFX omvat verschillende activiteiten voor jong en (iets) oud(er). Er zijn workshop voor jongeren, live muurschilderingen, een nacht met videokunstinstallaties bij Club Canvas, een online kunstveiling, een urban art fietstocht van Amsterdam CS aar het CBK, De Ontmoeting met… Graphic Surgery en een familiedag met rondleidingen en workshops.

Kunstenaars
Urban Art EFX presenteert een eclectische selectie van vijftien lokale en internationale kunstenaars afkomstig uit Nederland, Duitsland, Zwitserland, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Mexico en Hong Kong. De tentoongestelde kunst zal bestaan uit schilderijen op doek, beeldhouwwerk, installaties, fotografie en videokunst:
Ata ‘Toast’ Bozaci (Switzerland) - Besok (Netherlands) - Binho (Brazil) - Bonzai (United Kingdom) - Ceet (Hong Kong) - Graphic Surgery (Netherlands) - Hendrik ‘ECB’ Beikirch (Germany) Juice (Netherlands) - Kid:GHE (Mexico) - Morcky (Netherlands) - Morten Andersen (Denmark) - Mr. Wany (Italy) - Rosa Menkman (Netherlands) Ruediger Glatz (Germany) - Wayne Horse (Netherlands)

Hedendaagse urban art krijgt tegenwoordig wereldwijde erkenning en is een moderne en actuele kunstvorm. Urban Art wordt gezien als een multiculturele, open-minded, tolerante en grootstedelijke vorm van kunst. De tentoonstelling en activiteiten maakt deze kunstvorm toegankelijk voor een breed publiek.

tijd: 11:00 - 17:00 | gratis / CBK Amsterdam
Twitter
Website
18image-2.jpeg