Wat is er vandaag in Amsterdam-Oost te doen?

Live Oost op TwitterLive Oost op Facebook
+
-
Reset

Weergave als

Weergage als KaartKaart
Weergage als LijstLijst
Zaterdag 16 februari bekijk de kalender
februari 2019 Volgende Sluiten
M D W D V Z Z
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

filter het aanbodreset
Vrijdag Zondag
Expo

GERDA KRUIMER

tijd: 11:00 - 17:00
door: CBK Amsterdam
gratis
1image_.jpeg

Gerda Kruimer (1963) maakt tekeningen als autonoom kunstwerk. Haar fascinatie zijn de ontelbare lijnen die onbesproken, ongezien verbanden leggen in het ruimtelijke geheel.
Een detail uit eerder werk is vaak uitgangspunt voor een nieuw kunstwerk. Zo ontstaat een serie gebaseerd op dezelfde rasters. 
De kleine werken (prints op aluminium) die in de vitrine worden getoond zijn delen van grote tekeningen die op de computer zijn verwerkt. Deze grote tekeningen waren in mei 2014 in het CBK Amsterdam te zien in de tentoonstelling ”Stroom Lijnen”. 
Het CBK heeft ook werken van Gerda Kruimer in de collectie.

Twitter .
Website

BOUNDLESS - Grensoverschrijdend grafiek

06-09-2012 t/m 19-10-2012

De tentoonstelling BOUNDLESS, grensoverschrijdend grafiek is de start van een meerjarig programma waarin kunstenaars en ontwerpers de ruimtelijke grenzen van grafiek onderzoeken. 
De expositie in CBK Amsterdam toont kruisbestuivingen van traditionele grafische technieken met 3D printing, digitale fotografie en keramische werkmethoden. Eeuwenoude ambachtelijke grafische technieken gaan in dialoog met hedendaagse technieken. Het werk is zowel geografisch als inhoudelijk grensoverschrijdend. Een deel van het werk is te koop.

DE KUNSTENAARS

De expositie toont een mix van disciplines: textiel, keramiek, klassiek georiënteerde grafiek en conceptueel werk. Deelnemers, afkomstig uit Nieuw Zeeland, Verenigde Staten, Duitsland, België, Ierland, Bulgarije en Nederland, zijn Debora Ando, Isabelle Andriessen, Monika Auch, Hanneke Barendregt, Emmy Beenken, Marieke Bolhuis, Tim Enthoven, Ellert Haitjema, Luba Haleva, Christina Hallström, Janna van Hasselt, Stefan Hoffmann, Arja Hop, Francois Lombarts, Scott Ludwig, Irene van de Mheen, Annemiek Mion, PD Packard, PSWAR, Naan Rijks, Michiel Schuurman, Berber Soepboer, Joeny Veldhuizen van Zanten, Claire Verkoyen, Ilse Versluijs en Richard Wearn.

DE JURY

De jury, Monika Auch - beeldend kunstenaar en wetenschapper, Jean Bernard Koeman - beeldend kunstenaar en curator, Catherine Steenbeek - curator CBK Amsterdam en Ranti Tjan- directeur Europees Keramisch Werkcentrum, selecteerde uit bijna honderd inzendingen werken van de 26 kunstenaars. Jurylid Ranti Tjan zegt over zijn ervaring als jurylid: ‘Als nieuweling op dit vakgebied heb ik genoten van de vele mogelijkheden die de grafiek biedt voor kunstenaars. De inzendingen voor ‘BOUNDLESS’ waren indrukwekkend, zowel in diversiteit als in kwaliteit. Een jury bekijkt de inzendingen als tweedimensionale weergave, digitale foto’s. Na de eerste visuele indruk sta je stil bij het uitgangspunt van de kunstenaar en hoe zij of hij dat idee heeft vorm gegeven. Met de criteria van BOUNDLESS in het achterhoofd rest de vraag: ‘Kan dit werk andere kunstenaars inspireren om grafische technieken te gebruiken, zal het collega kunstenaars verrassen en het publiek tot toekomstige verzamelaars maken?’. 


Monika Auch, één van de vier leden van de BOUNDLESS Think Tank, vormgevers van het concept en het programma voegt eraan toe: ‘Ik was zeer benieuwd naar antwoorden op onze vragen over nieuwe benaderingen, innovatieve technieken en ruimtelijkheid in de grafische kunst. De diversiteit van het ingediende werk en de creatieve visies van kunstenaars en vormgevers is heel inspirerend. Voorbeelden hiervan zijn: mooie prints op massieve keramische beelden en op fragiele schalen van porselein; on-site gemaakte installaties met sterke hedendaagse beeldtaal; theatrale opblaasbare objecten van PVC met transparante opdruk; subtiele en harde kleuren in dessins, meesterlijk gezeefdrukt op textiel; een experimenteel kunstenaarsboek uit glas; lithografie als sieraad (...is het mogelijk om een litho te dragen?) en huisstof, licht en diaprojectie als vergankelijke weergave van het drukproces. Ik kijk uit naar tentoonstelling en verdere uitwisselingen.’
 

BOUNDLESS AMSTERDAM

BOUNDLESS Amsterdam is een internationaal project van het Amsterdams Grafisch Atelier (AGA). Het AGA wil met BOUNDLESS Amsterdam nieuwe ontwikkelingen in de grafiek in kaart brengen. Hiervoor is een 2-jarig programma opgezet. Instituten en werkcentra werken samen en bieden technische ondersteuning, kunstenaars vanuit verschillende disciplines worden uitgenodigd om een werkplan in te dienen voor een werkperiode in het AGA. Het AGA als actief kenniscentrum deelt de werkprocessen en resultaten met een breed publiek via weblogs, een symposium, tentoonstellingen, publicaties en workshops.

BOUNDLESS is een initiatief van het Amsterdams Grafisch Atelier in samenwerking met CBK Amsterdam. 
Meer weten over BOUNDLESS? Kijk op de site van het AGA.

tijd: 11:00 - 17:00 | gratis / CBK Amsterdam
Twitter
Website
1image-17.jpeg