Wat is er vandaag in Amsterdam-Oost te doen?

Live Oost op TwitterLive Oost op Facebook
+
-
Reset

Weergave als

Weergage als KaartKaart
Weergage als LijstLijst
Zaterdag 16 februari bekijk de kalender
februari 2019 Volgende Sluiten
M D W D V Z Z
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

filter het aanbodreset
Vrijdag Zondag
Expo

GERDA KRUIMER

tijd: 11:00 - 17:00
door: CBK Amsterdam
gratis
1image_.jpeg

Gerda Kruimer (1963) maakt tekeningen als autonoom kunstwerk. Haar fascinatie zijn de ontelbare lijnen die onbesproken, ongezien verbanden leggen in het ruimtelijke geheel.
Een detail uit eerder werk is vaak uitgangspunt voor een nieuw kunstwerk. Zo ontstaat een serie gebaseerd op dezelfde rasters. 
De kleine werken (prints op aluminium) die in de vitrine worden getoond zijn delen van grote tekeningen die op de computer zijn verwerkt. Deze grote tekeningen waren in mei 2014 in het CBK Amsterdam te zien in de tentoonstelling ”Stroom Lijnen”. 
Het CBK heeft ook werken van Gerda Kruimer in de collectie.

Twitter .
Website

Amsterdam Collage Ensemble

07-04-2013

Amsterdam Collage Ensemble
blokfluit: Sarah Jeffery, Eva Gemeinhardt, Francesca Thompson
klarinet: Anna voor de Wind
slagwerk: Ryoko Imai, Sven Hoscheit 
dirigent: Konradin Herzog
artistiek directeur: Yu Oda

Het Amsterdam Collage Ensemble (ACE) is opgericht na de succesvolle première van een nominatie op de Gaudeamus Muziekweek 2011 te Utrecht. De unieke bezetting van slagwerk, blokfluiten en klarinet levert een verrassend nieuwe klankwereld op.

Het ensemble omvat een breed spectrum aan invloeden en tradities. De international musici zijn afkomstig uit drie verschillende continenten. Zij zijn allen veel geprezen, ruimdenkende uitvoerders en vormen samen een collectief dat zich even gemakkelijk beweegt in Zuid Indiase Karnatische muziek als in West Europese hedendaags gecomponeerde muziek. Deze virtuositeit geeft het ensemble soepelheid ten aanzien van de nieuwe invloeden die de componisten en kunstenaars van vandaag inspireren.
 

ACE trad op tijdens prestigieuze evenementen waaronder het Holland Festival en het 3e Internationale Blokfluit Festival. Een aantal voor het ensemble gecomponeerde werken zijn genomineerd voor de Gaudeamus Prijs, de Iniro Prize Japan en de Toonzetters Prijs; deze laatste werd gewonnen door ACE-componist Andys Skordis. In het seizoen 2012/13 staat het ensemble gepland voor uitvoeringen in onder andere het Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam en De Link te Tilburg.
ACE vormt samen met zusterensemble Looptail: Stichting Earvision. Doelstelling van de stichting is om voor componisten een omgeving creëren die een intensieve relatie met de kunstenaars bevordert om zodoende hun eigen artistieke geluid te ontwikkelen.

De concerten op zondagochtend starten om 11.30 uur en duren ongeveer 45 minuten. Vanaf 11.00 uur kunt u bij het CBK terecht voor een kaartje en wordt u ontvangen met een kop koffie of thee. 
Kaarten à € 8,50 (met korting à € 7,50) incl. koffie of thee zijn telefonisch of per email te reserveren gedurende de openingstijden. Kaarten kunnen ook met drie Makkies betaald worden. 
Na afloop van het koffieconcert op zondagochtend is de kunstuitleen geopend van 13.00 -17.00 uur.
 

www.amsterdamcollage.nl

tijd: 11:30 | prijs: €8,50 / €7,60 (met korting) / CBK Amsterdam
Twitter
Website
37image-2.jpeg