Wat is er vandaag in Amsterdam-Oost te doen?

Live Oost op TwitterLive Oost op Facebook
+
-
Reset

Weergave als

Weergage als KaartKaart
Weergage als LijstLijst
Zaterdag 16 februari bekijk de kalender
februari 2019 Volgende Sluiten
M D W D V Z Z
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

filter het aanbodreset
Vrijdag Zondag
Expo

GERDA KRUIMER

tijd: 11:00 - 17:00
door: CBK Amsterdam
gratis
1image_.jpeg

Gerda Kruimer (1963) maakt tekeningen als autonoom kunstwerk. Haar fascinatie zijn de ontelbare lijnen die onbesproken, ongezien verbanden leggen in het ruimtelijke geheel.
Een detail uit eerder werk is vaak uitgangspunt voor een nieuw kunstwerk. Zo ontstaat een serie gebaseerd op dezelfde rasters. 
De kleine werken (prints op aluminium) die in de vitrine worden getoond zijn delen van grote tekeningen die op de computer zijn verwerkt. Deze grote tekeningen waren in mei 2014 in het CBK Amsterdam te zien in de tentoonstelling ”Stroom Lijnen”. 
Het CBK heeft ook werken van Gerda Kruimer in de collectie.

Twitter .
Website

Open Ateliers Oost

31-05-2013 t/m 09-06-2013

LiveOost en Open Ateliers zorgen voor reuring in Oost. Vrijdag 31 mei opent de centrale expositie van de Open Ateliers in CBK Amsterdam. Een weekend later, op 8 en 9 juni is het feest in Oost. Naast de Open Atelierroute organiseert Live Oost op zondag 9 juni een culturele reis in Oostpoort met muziek, kunst en theater. In CBK Amsterdam staat dan het kringloopatelier van Ida van der Lee waar groot en klein van oud iets nieuws kunnen maken.

Centrale Expositie Open Ateliers
Op de Centrale Expositie is werk te zien van alle deelnemende kunstenaars. Nieuw is dat er een thema gekoppeld wordt aan de Open Atelierroute. Het thema van de editie voor het komende jaar zal zijn ‘Oost, Grensverleggend!’.
Grenzen verleggen en zichzelf vernieuwen zijn kwalificaties die zowel Stadsdeel Oost als de Open Ateliers Oost kenmerken. Stadsdeel Oost breidt zich als enige gebied in Amsterdam nog steeds uit; denk aan IJburg, het Zeeburgereiland, het Amstelkwartier en Oostpoort. Ruim de helft van de nieuw¬bouw in geheel Amsterdam vindt in stadsdeel Oost plaats; dit jaar 1.200 van in totaal 2.000 woningen. Grenzen worden verlegd en wijken met elkaar verbonden.

Stadsdeel Oost heeft van alle stadsdelen het grootste budget voor Kunst- en Cultuur. Het stadsdeel draagt daarbij uit dat dit een belangrijk beleidselement is voor de leefbaarheid en economie van het stadsdeel en richt daar haar financiële huishouding op in. Ruim 1.000 professionele beeldend kunste¬naars hebben in Oost ‘de ruimte’. Door de dynamiek, de prijzen, de ruimte en de rafelranden is het voor kunstenaars interessant om zich in diverse wijken van Oost te vestigen. Oost is daarmee een broed¬plaats voor vernieuwing. Amsterdam zet krachtig in op het potentieel van de oostelijke binnenstad en Stadsdeel Oost. Men wil graag dat meer toeristen en dagjesmensen naar dit gebied trekken. Enerzijds om het Centrum te ontlasten, anderzijds om het publiek de kroonjuwelen van deze oostelijke delen van de stad te tonen.

De deelnemende professionele beeldend kunstenaars uit Oost zijn gevraagd geïnspireerd op dit thema mee te doen aan de Open Ateliers Oost 2013 en werk in te zenden voor de Centrale Expositie. Kunstenaars die zichzelf vernieuwen, grenzen verleggen en daarbij mogelijk bijdragen aan vernieuwingen in de beeldende kunst passen daarbij uitstekend bij het bovenstaande en bij Oost. ‘Oost op z’n Best’ mede door de kunstenaars en de atelierroute.

 

KUNSTPRIJS OOST, GRENSVERLEGGEND


Om het werk van de kunstenaars te beoordelen is een Kunstcommissie samengesteld die de kunstwerken selecteert. Deze commissie zal bij de start van de Centrale Expositie een voordracht doen van 10 werken die het meest passen binnen het thema ‘Oost, Grensverleggend!’.
Deze werken krijgen een aparte en prominente plek op de expositie en de bezoekers worden gevraagd om hun stem uit te brengen, en daarmee deel te nemen aan de verkiezing van het meest Grensverleggende Kunstwerk van Oost. Het publiek , bij de vorige edities zo’n 2.000 bezoekers aan de Centrale Expositie, krijgt zo een actieve rol bij de kunstmanifestatie en de selectie van de winnende werken. De selectieprocedure van de voordragende Kunstcommissie en een stemmend publiek geeft een gewogen en moderne vorm aan de verkiezing.

Een Kunstcommissie van 5 professionals uit de kunstwereld selecteert de 10 werken - uit de ingezonden kunstwerken - die het meest passen binnen het thema 'Oost, Grensverleggend'. Zie over de context van dit thema hieronder meer. De commissie van de Kunstprijs wordt voorgezeten door Catherine Steenbeeek van het CBK en bestaat verder uit o.a. uit Judith Vossen, beeldend kunstenaar, cultureel ondernemer en voormalig voorzitter van de Commissie Kunst en Cultuur van Stadsdeel Oost en Rachel Getrouw, cultureel ondernemer / eigenaar van The Creative's Organizer. Daarnaast benaderen we nog twee mannelijke commissieleden uit het kunstenveld.

Bezoekers kunnen een stem uitbrengen op hun meest favoriete kunstwerk binnen het thema 'Oost, Grensverleggend'. Daarbij telt een uitgebrachte stem op de Centrale Expositie voor drie, omdat de fysieke aanwezigheid om de kunstwerken 'in het echt te zien' zwaarder weegt. Een uitgebrachte stem via Facebook geldt voor één.
Zondagavond 9 juni om 18.30 uur - direct na afloop van de Open Ateliers Oost - worden de winnaars bekend gemaakt.
De winnaars krijgen een door het CBK Amsterdam verzorgde tentoonstelling die een maand te zien zal zijn in de gang tussen het CBK en het Stadsdeelkantoor. Er wordt door de Open Ateliers nog gezocht naar ondernemers die de Kunstprijs willen ondersteunen.

tijd: 11:00 - 17:00 | gratis / CBK Amsterdam
Twitter
Website
2UitnodigingOAOost2013-600.jpg