Wat is er vandaag in Amsterdam-Oost te doen?

Live Oost op TwitterLive Oost op Facebook
+
-
Reset

Weergave als

Weergage als KaartKaart
Weergage als LijstLijst
Zaterdag 16 februari bekijk de kalender
februari 2019 Volgende Sluiten
M D W D V Z Z
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

filter het aanbodreset
Vrijdag Zondag
Expo

GERDA KRUIMER

tijd: 11:00 - 17:00
door: CBK Amsterdam
gratis
1image_.jpeg

Gerda Kruimer (1963) maakt tekeningen als autonoom kunstwerk. Haar fascinatie zijn de ontelbare lijnen die onbesproken, ongezien verbanden leggen in het ruimtelijke geheel.
Een detail uit eerder werk is vaak uitgangspunt voor een nieuw kunstwerk. Zo ontstaat een serie gebaseerd op dezelfde rasters. 
De kleine werken (prints op aluminium) die in de vitrine worden getoond zijn delen van grote tekeningen die op de computer zijn verwerkt. Deze grote tekeningen waren in mei 2014 in het CBK Amsterdam te zien in de tentoonstelling ”Stroom Lijnen”. 
Het CBK heeft ook werken van Gerda Kruimer in de collectie.

Twitter .
Website

PORTRET MET JET

17-10-2013 t/m 23-11-2013

‘Elk kind, elke jongere moet de kans krijgen kunst te leren kennen en schilderijen, films, boeken, muziek die onderdeel zijn van onze cultuur, mooi of lelijk te vinden.
Bij sommige kunst gaat het over leren kijken, leren luisteren en leren begrijpen. 
Dat kun je via thuis meekrijgen, maar ook via school of iemand die je kent.
En soms helpt het ook als je zelf muziek maakt, of zelf aan de slag gaat met portretten – zoals jullie.’ 

opdracht aan leerlingen MCO door minister Jet Bussemaker

 

Hun wieg stond in Nederland, Italië, Marokko of Somalië, ze heten Mary, Alex, Anouar, Christina, Vasco, Sergio, Lotfi, Akua, Karim, Davic, Sabrin, Faouzi, Marwa, Salwa, Bushra, Özge, Bilal, Robert, Ibrahim, Sara, Shivanie, Farah, Melissa, Imad, John, Oumaima, Wararat, Fatima, Chadisha, Tyler, Emre, Nassim, Nyah, Guisheena, Gavin, Munise, Chakir, Fatin, Mityell, Ahmed, Soumaya, Ismail, Negesty, Abigail, Mert, Kemal, Robin, Luana, Ilias, Lisa. 
Ze hebben hun toekomst voor zich en dromen van later. Maar wat hebben ze eigenlijk met kunst? 
Voor ‘Portret met Jet’ doken 50 jongeren van Montessori College Oost (MCO) in de omvangrijke collectie van CBK Amsterdam. Samen met de minister maakten ze een keuze uit 5000 kunstwerken en laten hun persoonlijke voorkeur zien. 
Klik hier om rond te kijken.

 

CBK Amsterdam CBK Amsterdam initieert en faciliteert activiteiten voor een breed publiek en werkt samen met organisaties, scholen en kunstenaars om kunst toegankelijk te maken. Met een gevarieerde programmering draagt CBK Amsterdam bij aan een aantrekkelijk cultureel klimaat in Amsterdam Oost en omstreken. Portret met Jet is onderdeel van een serie tentoonstellingen zoals Schone kunst - de keuze van de vuilnisman (mei 2013) en Kijk op kunst – de keuze van de Watergraafsmeer (voorjaar 2012).

tijd: 11:00 - 17:00 | gratis / CBK Amsterdam
Twitter
Website
image-2.jpg