Wat is er vandaag in Amsterdam-Oost te doen?

Live Oost op TwitterLive Oost op Facebook
+
-
Reset

Weergave als

Weergage als KaartKaart
Weergage als LijstLijst
Donderdag 21 maart bekijk de kalender
maart 2019 Volgende Sluiten
M D W D V Z Z
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

filter het aanbodreset
Woensdag Vrijdag
Expo

GERDA KRUIMER

tijd: 11:00 - 17:00
door: CBK Amsterdam
gratis
1image_.jpeg

Gerda Kruimer (1963) maakt tekeningen als autonoom kunstwerk. Haar fascinatie zijn de ontelbare lijnen die onbesproken, ongezien verbanden leggen in het ruimtelijke geheel.
Een detail uit eerder werk is vaak uitgangspunt voor een nieuw kunstwerk. Zo ontstaat een serie gebaseerd op dezelfde rasters. 
De kleine werken (prints op aluminium) die in de vitrine worden getoond zijn delen van grote tekeningen die op de computer zijn verwerkt. Deze grote tekeningen waren in mei 2014 in het CBK Amsterdam te zien in de tentoonstelling ”Stroom Lijnen”. 
Het CBK heeft ook werken van Gerda Kruimer in de collectie.

Twitter .
Website
Muziek

Nachtkijker

tijd: 22:00
door: DOKA
prijs: €5
Schermafbeelding_2014-01-02_om_13.23.45.jpg

De plek voor bonte nachtdieren om diep door de nacht te duikelen met de meest kleurrijke nachtkijkers van de stad. Wees niet bang voor natte voeten, want daar dans je juist harder mee. Jules de la Courgette nodigt living legend Rob Manga uit.

GRATIS TOT 23:00, DAARNA €5

Twitter .
Website

UIT HET KANTINETHEATER

29-11-2013 t/m 12-01-2014

Met de tentoonstelling ‘uit het Kantinetheater’ zoekt het CBK de grens op tussen theater en beeldende kunst. Het CBK heeft voor deze tentoonstelling vijf beeldende kunstenaars uitgenodigd die door regisseur Harry Stork gevraagd zijn om onderdeel uit te maken van het decor van het toneelstuk de Grensverleggers.


Guda Koster, Aldo Kroese, Antoinette Nausicaa, Pim Palsgraaf en Myrthe Rootsaert hebben alle een andere benadering tot het theaterstuk en tonen in het CBK hun autonoom werk.

 

Guda Koster 
In haar sculpturen, installaties en foto’s werkt Guda Koster met kleding in uiteenlopende soorten textiel en opvallende dessins. Kleding heeft voor haar niet alleen een functie maar ook een boodschap. In de fotowerken die zij toont in het CBK speelt zij zelf ‘onzichtbaar’ de hoofdrol, gekleed in verschillende outfits vaak gefotografeerd tegen een gedessineerde achtergrond, vaak gekocht op de Dappermarkt. De werken zien er strak en ernstig uit maar hebben ook iets humoristisch.


Aldo Kroese
Van 2003 tot 2007 studeerde Aldo Kroese aan de Gerrit Rietveld Academie. Naast beeldende kunst studeerde hij bewegingsonderwijs (1996-2000).
De sculpturen en installaties van Aldo Kroese zijn niet stationair. Beweging en tijd zijn de belangrijkste coordinaten waarbinnen zijn werk zich ontwikkeld.
Hij combineerd alledaagse voorwerpen in nieuwe composities en creeert een proces. Als een soort experiment veranderd het werk voortdurend van het ene stadium in het volgende, volgens gespecificeerde voorwaarden van de kunstenaar.

Water is een terugkerend thema en medium in Aldo’s werk. In 2012 publiceerde hij het boek Separating Circle [Kerber verlag , Duitsland] naar aanleiding van een solo-tentoonstelling bij Junge Kunst Wolfsburg. Hierin plaatst hij de verschillende kwaliteiten van water in een nieuwe context.

Naast zijn werk als beeldend kunstenaar is Aldo actief als docent . Hij ziet educatie als een belangrijk onderdeel van zijn dagelijkse kunstpraktijk. Hij gaf de afgelopen vier jaar les aan het Orientatiejaar van de Gerrit Rietveld Academie, de educatieve afdeling van FOAM Fotografiemuseum Amsterdam en de Academie voor Beeldende Vorming van de AHK.

Je kunt een selectie van zijn werk bekijken op de website www.aldokroese.com


Antoinette Nausikaä
In 2004 studeerde Antoinette Nausikaä af aan de Gerrit Rietveld Akademie in Amsterdam waarna ze in 2009 en 2010 een research residentie aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam volgde. Haar werkterrein bevind zich voornamelijk aan de rand van stedelijke gebieden.

Het werk van Antoinette Nausikaä is het resultaat van een doorlopend onderzoek naar het leven om haar heen. Het observeren van menselijk gedrag en emoties in relatie tot de directe omgeving staat daarin centraal. Ze kijkt naar de tijdloze eigenschappen van onze menselijke ervaring en door middel van het vormgeven en bewerken van een universele nieuwsgierigheid, kwetsbaarheid, verwondering en betovering nodigt zij ons uit om een nieuwe manier van kijken te ervaren.

Voor het project Clouds gone, mountain appears verbleef Antoinette Nausikaä zes weken in de omgeving van mt Fuji in Japan. Om te ervaren wat deze in Japan zo heilige berg met haar zou doen maakte zij een reis eromheen. Met tekeningen en fotografie gaf zij haar ervaringen weer. Dit resulteerde in 2013 in de publicatie Clouds gone, mountain appears.
Bij het CBK toont Antoinette Nausikaa deze publicatie en een deel van haar fotografie in een speciaal voor het CBK samengestelde installatie.

In maart 2014 vertrekt zij op een nieuwe reis naar verschillende heilige bergen wereldwijd, als eerste Mt Olympus in Griekenland. Ook hier zal zij voor langere tijd verblijven en werk maken. Voor meer informatie over dit project op haar website: www.antoinettenausikaa.com


Pim Palsgraaf
Het atelier van Pim Palsgraaf ligt in het hart van het Rotterdamse industriële centrum.
Het is de haat - liefde verhouding met zijn omgeving die de basis vormt voor zijn werk. 
De sculpturen ademen stedelijkheid. Het lijken tumoren van ongestructureerde stedelijke groei, die soms letterlijk gedragen worden door opgezette dieren en andere gevonden objecten. Palsgraaf toont in zijn werk de tegenstelling tussen cultuur en natuur.


Myrthe Rootsaert
In 2005 studeerde Myrthe Rootsaert af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. 
In haar collages/assemblages en installaties komt een aandacht tot uitdrukking voor het detail, aandacht voor schoonheid, die vaak zijn oorsprong vindt in de natuur. 
De vorm waarin het zich als kunst manifesteert draagt echter ook een (besef van) broosheid in zich. De poëtische beeldtaal herbergt iets van een dreiging, alsof de idylle zomaar opeens kan omslaan in zijn tegendeel. De spanning is heel subtiel aanwezig, niet nadrukkelijk als groot gebaar, maar desondanks goed voelbaar.

In het CBK toont zij drie kleine assemblages. Deze werkjes geven als het ware een “miniatuur-impressie” van de sfeer die vaak ook in haar installaties terug te vinden is.

tijd: 11:00 - 17:00 | gratis / CBK Amsterdam
Twitter
Website
1image-2.jpg