Wat is er vandaag in Amsterdam-Oost te doen?

Live Oost op TwitterLive Oost op Facebook
+
-
Reset

Weergave als

Weergage als KaartKaart
Weergage als LijstLijst
Zaterdag 16 februari bekijk de kalender
februari 2019 Volgende Sluiten
M D W D V Z Z
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

filter het aanbodreset
Vrijdag Zondag
Expo

GERDA KRUIMER

tijd: 11:00 - 17:00
door: CBK Amsterdam
gratis
1image_.jpeg

Gerda Kruimer (1963) maakt tekeningen als autonoom kunstwerk. Haar fascinatie zijn de ontelbare lijnen die onbesproken, ongezien verbanden leggen in het ruimtelijke geheel.
Een detail uit eerder werk is vaak uitgangspunt voor een nieuw kunstwerk. Zo ontstaat een serie gebaseerd op dezelfde rasters. 
De kleine werken (prints op aluminium) die in de vitrine worden getoond zijn delen van grote tekeningen die op de computer zijn verwerkt. Deze grote tekeningen waren in mei 2014 in het CBK Amsterdam te zien in de tentoonstelling ”Stroom Lijnen”. 
Het CBK heeft ook werken van Gerda Kruimer in de collectie.

Twitter .
Website

Rondleiding BE CALM

15-03-2014

Curator Hanne Hagenaars maakte uit honderden aanmeldingen haar keuze voor de tentoonstelling en bezocht tijdens het selectieproces vele Amsterdamse huiskamers. Zij vertelt over haar ontmoetingen met de eigenaren van de werken van BE CALM en over hun motieven om te verzamelen. Met een korte film van programmamaker Sandra Parry.

Hanne Hagenaars bedacht een route naar de kunstwerken, via oproepen in de media, bestaande netwerken, facebook en galeries. Ze bezocht veel Amsterdamse huiskamers en kwam regelmatig uit op een ander werk dan de bewoners hadden voorgesteld. Ze zocht de meest persoonlijke werken uit, eerder het kleine intieme gebaar dan grote statements. In de huiskamers zag ze soms kleine schilderijtjes die op een rommelmarkt waren gekocht, schilderijen van familieleden en even zeer prachtige werken van bekende kunstenaars. Zo vormde zich vanuit die hele verschillende huiskamers toch een samenhangend geheel. De eigenaren waren ongekend genereus en bereid de werken uit te lenen, het kale vlak op de muur namen ze voor lief om deze tentoonstelling mogelijk te maken. Of ze kozen een vervangend werk uit de collectie van het CBK. 
Voor BE CALM selecteerde Hanne Hagenaars zo'n 100 werken, schilderijen, tekeningen, borduurwerken, ex voto's, een portemonnee van Rosemarie Trockel of een tasje van Karen Kilimnik.

Zaterdag 15 maart om 15.00 uur. Deelname is gratis

tijd: 15:00 | gratis / CBK Amsterdam
Twitter
Website
image-8.jpg