Wat is er vandaag in Amsterdam-Oost te doen?

Live Oost op TwitterLive Oost op Facebook
+
-
Reset

Weergave als

Weergage als KaartKaart
Weergage als LijstLijst
Zaterdag 16 februari bekijk de kalender
februari 2019 Volgende Sluiten
M D W D V Z Z
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

filter het aanbodreset
Vrijdag Zondag
Expo

GERDA KRUIMER

tijd: 11:00 - 17:00
door: CBK Amsterdam
gratis
1image_.jpeg

Gerda Kruimer (1963) maakt tekeningen als autonoom kunstwerk. Haar fascinatie zijn de ontelbare lijnen die onbesproken, ongezien verbanden leggen in het ruimtelijke geheel.
Een detail uit eerder werk is vaak uitgangspunt voor een nieuw kunstwerk. Zo ontstaat een serie gebaseerd op dezelfde rasters. 
De kleine werken (prints op aluminium) die in de vitrine worden getoond zijn delen van grote tekeningen die op de computer zijn verwerkt. Deze grote tekeningen waren in mei 2014 in het CBK Amsterdam te zien in de tentoonstelling ”Stroom Lijnen”. 
Het CBK heeft ook werken van Gerda Kruimer in de collectie.

Twitter .
Website

HANGING IN SOUND

21-06-2014

In het kader van Hanging Around organiseren we Hanging In Sound, een avond met live-muziek. Het betreft ambient-/soundscape-/minimal-muziek, muziek dus die net als de kunstwerken ergens tussen hemel en aarde 'hangt'. Bezoekers zitten of liggen op de grond, kijken omhoog en naar de kunstwerken en zweven weg op klanken van Orphax (sietse van Erve), Oscar Jan Hoogland (o.v.) en Machinefabriek (Rutger Zuijdervelt.)

Entree
€ 7,00, reserveren gewenst via cbk@oost.amsterdam.nl of via Rode Loper festival..

Orphax
“IJzingwekkende, beklemmende langgerekte noten, desolate en ijskoude sferen en veel, heel veel onderhuidse dreiging. Een flinke lading lage ruis zorgt voor de ondergrond; daar overheen schuiven en schuren hogere tonen die elkaar proberen weg te drukken, om zo de beste plaats te bemachtigen om de slagvelden van een nucleaire oorlog te mogen aanschouwen. Zulk soort beelden roept Orphax (Sietse van Erve) op met zijn heftige drones. Geen kattenpis. Wel heel erg goed!” (Bron: File Under)
“De knisperende drones en zoemende ambient-sferen zijn zwanger van een naar melancholie neigende emotie. Ze roepen een beeld op van een zonderling die - gebogen over vele elektronische apparaatjes, laptops en bossen spaghetti aan kabels - met de gordijnen gesloten een betere klankwereld bouwt.” (Bron: KindaMuzik)

Harpo 't Hart
Harpo ‘t Hart studeerde jazz-piano aan het Conservatorium van Utrecht. Hij speelde onder andere in het internationaal powerjazz-ensemble IKKI en maakte geluidskunstwerk TAK in de Hortus Botanicus van Amsterdam. Tegenwoordig maakt hij deel uit van jazzformatie De Schicht en ragt hij rock 'n’ roll uit zijn Fender Rhodes als toetsenist van de band Den Tex. In het theater ontwikkelde deze jazzpianist zich tot componist en sounddesigner.

Machinefabriek
Rutger Zuydervelt, grafisch vormgever van origine, begon in 2004 te werken onder de naam Machine­fabriek. De geluidskunstenaar, die veel werkt met ‘gevonden' geluiden, kwam deze naam tegen op de gevel van een gebouw waar hij langskwam als hij boodschappen ging doen. Zijn muziek is een combinatie van elementen uit ambient, modern klassiek, minimalisme, drone en veldopnamen. De stukken ontvouwen zich als ‘films zonder beeld’, met een scherp oor voor detail. Na de uitgave van een serie zelf geproduceerde albums, kwam in 2006 het officiële debuut van Machinefabriek uit: Marijn. Het was het begin van een schier eindeloze stroom singles en albums op allerlei labels. Live-optredens zijn een belangrijke expressievorm voor Machinefabriek. Zuydervelt werkt regelmatig samen, niet alleen met andere muzikanten mar ook met beeldende kunstenaars; zo maakte hij de muziek voor dansstukken, films, video-installaties en beeldhouwwerken. (Bron: Stedelijk Museum)

tijd: 20:30 | prijs: €7,- / CBK Amsterdam
Twitter
Reserveren Website
7image-1.jpg