Wat is er vandaag in Amsterdam-Oost te doen?

Live Oost op TwitterLive Oost op Facebook
+
-
Reset

Weergave als

Weergage als KaartKaart
Weergage als LijstLijst
Zaterdag 16 februari bekijk de kalender
februari 2019 Volgende Sluiten
M D W D V Z Z
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

filter het aanbodreset
Vrijdag Zondag
Expo

GERDA KRUIMER

tijd: 11:00 - 17:00
door: CBK Amsterdam
gratis
1image_.jpeg

Gerda Kruimer (1963) maakt tekeningen als autonoom kunstwerk. Haar fascinatie zijn de ontelbare lijnen die onbesproken, ongezien verbanden leggen in het ruimtelijke geheel.
Een detail uit eerder werk is vaak uitgangspunt voor een nieuw kunstwerk. Zo ontstaat een serie gebaseerd op dezelfde rasters. 
De kleine werken (prints op aluminium) die in de vitrine worden getoond zijn delen van grote tekeningen die op de computer zijn verwerkt. Deze grote tekeningen waren in mei 2014 in het CBK Amsterdam te zien in de tentoonstelling ”Stroom Lijnen”. 
Het CBK heeft ook werken van Gerda Kruimer in de collectie.

Twitter .
Website

HANGING AROUND | EN NU?

21-08-2014

Nu de stofwolken van de bezuinigingen van het kabinet Rutte-1 op Kunst en Cultuur neergedaald zijn, willen we een (tussen-) balans opmaken. Wat is er veranderd voor kunst en kunstenaars? 
Cultureel ondernemerschap, crowdfunding, zelf investeren... allemaal termen uit het bedrijfsleven die opeens op beeldende kunstenaars werden losgelaten. Zijn zij ondernemender geworden en zo ja, is dat een goed ding? 
Het lijkt erop dat de crisis enerzijds en de digitalisering anderzijds tot gevolg hebben dat oude structuren van onderaf worden afgebroken en grote instituties buitenspel komen te staan. 
Is er in de cultuursector ook sprake van zo’n transitie, een vlucht vooruit? En mocht dat het geval zijn, hoe ziet die transitie er dan uit? 
Op deze avond onderzoeken we de beweging die in de culturele sector op gang is gekomen na de bezuinigingen. Hoe staan / hangen we ervoor medio 2014?  

Met medewerking van:
Ad de Jong – beeldend kunstenaar, mede-oprichter van W139 en mede-organisator van grote exposities als BeeldHalWerk en Present Forever.
MMC Schobbe – beeldend kunstenaar, oprichter van particulier ‘micromecenaat’.
Moderator: André Schaminee – consultant bij Twijnstra Gudde/Geen Kunst. 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Hanging Around – een aktuele tentoonstelling van hangende sculpturen en installaties

Op uitnodiging van CBK Amsterdam stelden Loes Diephuis en John Prop van Stichting Polderlicht een uiterst afwisselende tentoonstelling samen van vijftien hangende sculpturen en installaties van evenzovele Nederlandse kunstenaars. De monumentale, even eigenwijze als eigentijdse kunstwerken tarten de zwaartekracht en raken de vloer (net) niet. Hanging Around toont de creativiteit, motivatie en inzet van kunstenaars die deze tijden van crisis en bezuinigingen vol goede moed weten te doorstaan en trots verkondigen: luctor et subsisto: ik worstel en blijf hangen!
Kunstenaars: Erik Alkema, Paul Baartmans, Lobke Burgers, Ronald de Ceuster, Zoro Feigl, Ad De Jong, Doina Kraal, Herman Lamers & Yvo van der Vat, Mathijs Lieshout, Ronald van der Meijs, Matthijs Muller, André Pielage, Robert Roelink, Wouter van Schaik en Peter Vink

tijd: 20:30 | gratis / CBK Amsterdam
Twitter
Website
5image.jpg