Wat is er vandaag in Amsterdam-Oost te doen?

Live Oost op TwitterLive Oost op Facebook
+
-
Reset

Weergave als

Weergage als KaartKaart
Weergage als LijstLijst
Zaterdag 16 februari bekijk de kalender
februari 2019 Volgende Sluiten
M D W D V Z Z
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

filter het aanbod















reset
Vrijdag Zondag
Expo

GERDA KRUIMER

tijd: 11:00 - 17:00
door: CBK Amsterdam
gratis
1image_.jpeg

Gerda Kruimer (1963) maakt tekeningen als autonoom kunstwerk. Haar fascinatie zijn de ontelbare lijnen die onbesproken, ongezien verbanden leggen in het ruimtelijke geheel.
Een detail uit eerder werk is vaak uitgangspunt voor een nieuw kunstwerk. Zo ontstaat een serie gebaseerd op dezelfde rasters. 
De kleine werken (prints op aluminium) die in de vitrine worden getoond zijn delen van grote tekeningen die op de computer zijn verwerkt. Deze grote tekeningen waren in mei 2014 in het CBK Amsterdam te zien in de tentoonstelling ”Stroom Lijnen”. 
Het CBK heeft ook werken van Gerda Kruimer in de collectie.

Twitter .
Website

CORNELIS KWARTET

21-09-2014

Cornelis Kwartet:

Henriette Scheytt - eerste viool
Barbara Halfter - tweede viool
Annette Geiger - altviool
Barbara Kernig - cello

mmv. Christina Roterberg (sopraan)

Programma

    - ‘... oder soll es Tod bedeuten?’ van Felix Mendelssohn en Aribert 
Reimann

pauze

- strijkkwartet opus 131 van Ludwig van Beethoven


In het werk ‘... oder soll es Tod bedeuten?’ heeft Reimann 8 zelfstandige liederen een een liedfragment van Mendelssohn tot een liederencyclus samengevoegd en van eigentijdse intermezzi voorzien. De sopraan Christina Roterberg verzorgt de zangpartij bij dit stuk.

Het monumentale opus 131 is een van de laatste strijkwartetten van Beethoven. Op zoek naar nieuwe vormen ontstond een 40 minuten durende tonale schepping die geen losstaande delen kent, maar gekenmerkt wordt door in elkaar overlopende gedeelten.

Het Cornelis Kwartet is een van de weinige strijkwartetten die zich geheel gewijd hebben aan de originele kwartetklank van de 18e en 19e eeuw. Het ontstaan van het kwartet is te danken aan de 300e verjaardag van Frederik de Grote in 2011 toen de vier musiciennes bij elkaar kwamen om hun eerste programma, gewijd aan het Hof van Berlijn rond 1780, voor te bereiden.

Van meet af aan was het de bedoeling om een breed repertoire op te bouwen en daarbij ook werken en componisten ten gehore te brengen die zelden worden uitgevoerd.

De leden van het kwartet hebben zich gedurende meer dan 20 jaar in de historische uitvoeringspraktijk bekwaamd en musiceren geregeld gezamelijk in de Akademie für Alte Musik Berlin. Zij ervaren het als vanzelfsprekend om de muziek op instrumenten van de desbetreffende muzikale periode uit te voeren. Ook houden zij zich intensief bezig met de oorspronkelijke tekst en de overgeleverde manier van spelen die deze muziek ook laten ‘spreken’.

Het brede stilistisch spectrum hebben zij ook te danken aan hun medewerking in diverse Europeese topensembles zoals het Chamber Orchestra of Europe, de Kammerakademie Potsdam, Das Kleine Konzert, de Hollandse Baroque Society en de Nederlandse Bachvereniging waaraan zij tot op de dag van vandaag aan zijn verbonden. zie verder www.cornelis-quartett.de.


Christina Roterberg werd in Dresden geboren. Na voltooing van haar studie zang aan het conservatorium te Dresden begon zij haar carriere als zangeres bij het RIAS Kammerchor Berlijn, waar zij van 2005 tot 2013 deel van het ensemble uitmaakte. Daarnaast was zij zowel freelance als ook in het kader van haar optredens met het koor vaak als soliste te horen. Haar repertoire strekt zich van de oude meesters tot aan de hedendaagse muziek uit. Zodoende heeft zij als soliste zowel aan het ‘Requiem’ van Tigran Mansurian als ook aan concerten en een CD-productie van het ‘Membra Jesu Nostri’ van Dietrich Buxtehude haar medewerking verleend. Daarnaast is zij als soliste bij producties voor het label harmonia mundi in Bach’s ‘Matthäuspassion’ onder René Jacobs en Frank Martin’s ‘Le Vin Herbé’ onder Daniel Reuss te horen. 
Ook op het operatoneel is Christina Roterberg geen onbekende,  zo vertokte zij tijdens de Batzdorfer Barockfestspiele 2011 de hoofdrol in de productie ‘Eines Schatten Traum’. Haar activiteiten omvatten verder het geven van solo-recitals en de samenwerking met gerenommeerde ensemles en dirigenten zoals Hanns-Christoph Rademann, René Jacobs, Rinaldo Alessandrini, Sigvards Kļava en Kaspars Putniņš.

De concerten op zondagochtend starten om 11.30 uur en dit programma duurt ruim een uur. Vanaf 11.00 uur kunt u bij het CBK terecht voor een kop koffie of thee.

Kaarten à € 12,50 (kinderen gratis) incl. koffie of thee zijn telefonisch of per email te reserveren gedurende de openingstijden. Kaarten kunnen ook met een Makkie betaald worden. 
Na afloop van het koffieconcert op zondagochtend is de kunstuitleen deze zondag niet geopend.

tijd: 11:30 | prijs: €12,50 / CBK Amsterdam
Twitter
Website
3image-3.jpg