Wat is er vandaag in Amsterdam-Oost te doen?

Live Oost op TwitterLive Oost op Facebook
+
-
Reset

Weergave als

Weergage als KaartKaart
Weergage als LijstLijst
Zaterdag 16 februari bekijk de kalender
februari 2019 Volgende Sluiten
M D W D V Z Z
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

filter het aanbodreset
Vrijdag Zondag
Expo

GERDA KRUIMER

tijd: 11:00 - 17:00
door: CBK Amsterdam
gratis
1image_.jpeg

Gerda Kruimer (1963) maakt tekeningen als autonoom kunstwerk. Haar fascinatie zijn de ontelbare lijnen die onbesproken, ongezien verbanden leggen in het ruimtelijke geheel.
Een detail uit eerder werk is vaak uitgangspunt voor een nieuw kunstwerk. Zo ontstaat een serie gebaseerd op dezelfde rasters. 
De kleine werken (prints op aluminium) die in de vitrine worden getoond zijn delen van grote tekeningen die op de computer zijn verwerkt. Deze grote tekeningen waren in mei 2014 in het CBK Amsterdam te zien in de tentoonstelling ”Stroom Lijnen”. 
Het CBK heeft ook werken van Gerda Kruimer in de collectie.

Twitter .
Website

BOOST

06-11-2014 t/m 16-11-2014

Bougie Art Foundation is te gast in CBK Amsterdam met de expositie Boost - meet the jeunes talents, een verkoopexpositie met een selectie van werk van recentelijk afgestudeerde kunstenaars, aan de Nederlandse en Belgische kunstacademies.

Opening op donderdag 6 november 2014 
17.30 uur door wethouder Kunst en Cultuur Kajsa Ollongren, 
en ontwerper | audiovisueel kunstenaar | Paroolcolumnist Ronald Hooft

Bougie in enkele woorden: ontmoetingen, laagdrempelig, persoonlijk, abstracte wereld van de kunst toegankelijk maken. Hoge kunst – Lage drempels, enthousiasme, goed beeld van de beeldende kunst van morgen, diversiteit en kwaliteit, boven de bank, ambitie.

Bougie, met initiatiefnemers Wendeline Thole en Bob Konsten, treedt op als een aanjager voor jong talent. Biedt net afgestudeerde kustenaars een podium, brengt hen in contact met verzamelaars en (beginnende) kunstkopers en verzorgt een randprogramma. 
Amsterdam moet de plaats zijn waar jong talent naar toe komt, waar jonge bedrijven en kunstenaars ruimte wordt geboden. De stad moet werken als een magneet. CBK Amsterdam werkt hier graag aan mee en juicht dit soort nieuwe initiatieven toe.

Door je met kunstwerken te omringen verander je je huis in een unieke, inspirerende plek. De vraag is alleen waar te beginnen in het grote kunstaanbod. Bougie wil haar publiek aan de hand nemen bij het kijken naar kwalitatief goede, actuele kunst. Want meer zien is meer weten, meer begrijpen en waarderen en dat kan mogelijk leiden tot een weloverwogen (eerste) kunstaankoop. 
Kunst verhoogt de kwaliteit van leven. Want kunst is niet alleen mooi, het zet je ook aan het denken. Dat geldt in het bijzonder voor actuele kunst, die voortkomt uit de tijd waarin wij leven. De symbolische waarde van kunst overstijgt de materiële waarde. Die waarde ligt erin dat kunst mensen laat zien hoe de wereld is, hoe we ons zelf zien en wat we van het leven verwachten. Kunst laat ons nadenken over wie we willen zijn en hoe de ideale samenleving eruit ziet. Dat zijn de vragen die in moderne kunst heel gewoon zijn*.

Bougie geeft de kunstenaars vertrouwen, in de overtuiging dat wat ze doen ook echt moeten doen. Dat is in deze tijd een onontbeerlijke en noodzakelijke steun in de rug.

* citaat afkomstig van Anna Tilroe in (NRC 12/09/10)

De initiatiefnemers bezoeken al vele jaren de eindexamenexposities van Nederlandse en Belgische kunstacademies. Uit het grote aanbod is een zorgvuldige selectie gemaakt.

 

DEELNEMERS 2014

Kevin Bauer AKI Artez Enschede
Kevin (1987) maakt geometrische sculpturen. Het werk ontstaat vanuit een gevonden object, zoals een deel van een piano of een meubel. Dit object ‘verdraait’ Bauer zodat er een nieuwe, autonome vorm ontstaat.

Tom Callemin KASK Gent
Tom’s foto's zijn theatraal uitgelicht tegen een donkere achtergrond, waardoor een onheilspellende sfeer ontstaat. Het gebeurt niet vaak dat een eindexamenwerk van een kunstacademiestudent je van de sokken blaast. Merel Bem in de Volkskrant 5 september 2014

Robby Decorte Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen
Robby's specialiteit is het schilderen van gevonden kamerplanten. ‘Liefst vanuit de waarneming en niet van op foto‘s’, zegt hij. ‘Op die manier kan ik ook wat beweging brengen in mijn werk.’

Ulla Deventer Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen
Dingen zijn gecompliceerder, dieper en dubbelzinniger. Ulla vertelt indringende verhalen met haar documentaire fotomateriaal.

Niek Hendrix Jan van Eyck Academie Maastricht
Niek maakt schilderijen die zowel abstract als figuratief kunnen zijn. Met zijn beelden onderzoekt hij de manier waarop het beeld wordt gemaakt, wordt waar genomen en is bedoeld. Een belangrijke vraag die hij wilt beantwoorden is : is wat je ziet hetzelfde als wat je werkelijk in je hoofd ervaart.

Samuel Hortulanus AKV| St Joost Breda
Het grootste deel van zijn inspiratie haalt Samuel uit fantasy boeken. Het idee van een andere realiteit, met een eigen logica, wetten en rituelen, spreekt hem zeer aan. Door dit idee te verbinden met schilderkunst en zijn tradities, ontstaat er een nieuwe verbeelding.

Ralph de Jongh AKI Artez Enschede
Door zijn schilderwerk ook ruimtelijk te benaderen ontstaan er spannende nieuwe verbanden. Hoewel het werk er conceptueel uitziet speelt het intuïtieve schilderen toch een grote rol.

Vedran Kopljar Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen
Vedran heeft een eigen beeldtaal waarin humor niet onbelangrijk is.

Johannes Langkamp AKI Artez Enschede
In de video’s van Johannes wordt de camera zelf de belangrijkste acteur – en de manier waarop deze de werkelijkheid opneemt, geeft het eigenlijke thema weer.

Kaat Pype Sint-Lucas Academie Gent
Kaat onderzoekt op geheel eigen wijze de grenzen binnen het genre van de portretfotografie.

Tanja Ritterbex de Ateliers Amsterdam
Met humor en interesse benadert Tanja de realiteit en vertaalt dit naar werk waarin een knipoog naar het alledaagse leven te onderscheiden is.

Jef Stapel KABK Den Haag
Waarom zou een oud stuk triplex niet evenveel waard zijn als een staatsieportret?

Gert Verbelen KASK Gent
Voor zijn serie Naar de kern reisde Gert naar alle achttien lidstaten van de Eurozone. Hij bezocht het exacte middelpunt van deze landen, en verbleef er minstens een week om het dagelijkse leven te fotograferen.

Ken Verhoeven Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen
Deze jonge meester uit Antwerpen schildert met overtuiging en haalt zijn inspiratie uit niet altijd voor de hand liggend beeldend materiaal.

tijd: 11:00 - 17:00 | gratis / CBK Amsterdam
Twitter
Website
8image.jpg