Wat is er vandaag in Amsterdam-Oost te doen?

Live Oost op TwitterLive Oost op Facebook
+
-
Reset

Weergave als

Weergage als KaartKaart
Weergage als LijstLijst
Zaterdag 16 februari bekijk de kalender
februari 2019 Volgende Sluiten
M D W D V Z Z
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

filter het aanbodreset
Vrijdag Zondag
Expo

GERDA KRUIMER

tijd: 11:00 - 17:00
door: CBK Amsterdam
gratis
1image_.jpeg

Gerda Kruimer (1963) maakt tekeningen als autonoom kunstwerk. Haar fascinatie zijn de ontelbare lijnen die onbesproken, ongezien verbanden leggen in het ruimtelijke geheel.
Een detail uit eerder werk is vaak uitgangspunt voor een nieuw kunstwerk. Zo ontstaat een serie gebaseerd op dezelfde rasters. 
De kleine werken (prints op aluminium) die in de vitrine worden getoond zijn delen van grote tekeningen die op de computer zijn verwerkt. Deze grote tekeningen waren in mei 2014 in het CBK Amsterdam te zien in de tentoonstelling ”Stroom Lijnen”. 
Het CBK heeft ook werken van Gerda Kruimer in de collectie.

Twitter .
Website

ROEMERS DRIELING

18-06-2015 t/m 22-08-2015

De tentoonstelling is genoemd naar de grote en uiterst complexe trilogie van de Surinaams-Nederlandse schrijfster Astrid H. Roemer. Hierin geeft zij verbeelding aan de werkelijkheid en de dromen van de Surinamers in de laatste drie decennia van de 20e eeuw. Roemers Drieling gaf een literaire verbeelding van een tribunaal dat nooit heeft plaats gevonden: de berechting van de daders van de Decembermoorden. 

 Voor deze tentoonstelling hebben acht beeldende kunstenaars zich laten inspireren door deze thematiek en Caraïbische invloeden:

Marlene Dumas

Esiri Erheriene-Essi

Farhad Foroutanian

Fabrice Hünd

Iris Kensmil

Christian Nyampeta

Urok Shirhan

Wendela de Vries en

Marga Weimans

Roemers Drieling, georganiseerd door Stichting Cimaké Foundation in samenwerking met CBK Amsterdam, is onderdeel van de door Stichting Cimaké Foundation georganiseerde hommage aan Astrid H. Roemer. 
Op 7 december 2015 sluit het evenement in het OBA-Theater met de première van de documentaire: Astrid H. Roemer: De wereld heeft gezicht verloren van regisseur Cindy Kerseborn.

Gezien de prettige samenwerking en het succes die de vorige twee tentoonstellingen over Edgar Cairo en Frank Martinus Arion oogstten, is het de bedoeling om dit  drieluik als hommage aan Caraïbische schrijvers hiermee af te sluiten.

Wat de keuze van de acht kunstenaars betreft: zoals bij de vorige tentoonstellingen pretendeert de initiator Cindy Kerseborn ook ditmaal uiteraard niet het gehele veld te overzien, maar volgt al jaren Nederlandse- en niet westerse beeldende kunstenaars, die open staan voor thema’s en invloeden van buiten de Westerse cultuurkring. Daarom is de keuze van deze kunstenaars niet willekeurig, allen hebben indirect of direct iets met het onderwerp gemeen.

De initiator Cindy Kerseborn zoekt als documentairemaker ook naar aansprekende visuele elementen en  probeert daarmee een brug te slaan tussen literatuur, kunst en haar eigen documentaires, waarin dit beeldmateriaal van pas zal komen.

Opening tentoonstelling : donderdag 18 juni om 17.00 uur CBK Amsterdam

CBK is gesloten van 22 juli t/m 8 augustus 2015.


tijd: 11:00 - 17:00 | gratis / CBK Amsterdam
Twitter
Website
16image.jpg