Wat is er vandaag in Amsterdam-Oost te doen?

Live Oost op TwitterLive Oost op Facebook
+
-
Reset

Weergave als

Weergage als KaartKaart
Weergage als LijstLijst
Zondag 20 januari bekijk de kalender
januari 2019 Volgende Sluiten
M D W D V Z Z
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

filter het aanbodreset
Zaterdag Maandag
Muziek

Doka Royale

tijd: 21:00
door: DOKA
gratis
Schermafbeelding_2014-01-02_om_13.36.28.jpg

Het weekend is nog lang niet afgelopen op zondag! Daarom helpen we je om alle brakheid te vergeten, door juist vanavond geheel in stijl het weekend af te sluiten. Resident en Royale DJ Marcel Barlag wordt wekelijks vergezeld door een ander Amsterdams kopstuk. Samen zorgen ze voor een dansvloer vol aantrekkingskracht, zelfs als je vermoeide voeten hebt. 
Ander Royal meubilair op de zondag; toiletdame Evapleva met haar 18+ tekenwedstrijd en host Erin Amazia Tasmania. 

Twitter .
Website

Annie MG Schmidt Huis

Profiel foto 
		Annie MG Schmidt Huis

Het is geen predicaat dat past bij onze volksaard, maar op Annie M.G. Schmidt is het van toepassing: ze lijkt onsterfelijk. 

Al vier generaties wordt haar werk volop gelezen en gespeeld.

Haar boeken en gedichten blijven de toptienlijsten van boekhandels en bibliotheken sieren. In het theater staan haar toneelstukken, liedteksten en musicals voortdurend op het repertoire. Bovendien gaan regelmatig nieuwe bewerkingen van haar teksten in première. Na eerdere verfilmingen van een aantal van Annie's boeken, staan voor de nabije toekomst  nieuwe filmproducties op stapel. Ook blijft de schrijfster voor televisiemakers een belangrijke inspiratiebron. Aan Annie M.G. Schmidt is één van de vijftig vensters van de Canon van Nederland gewijd.

Verhalen, gedichten, liedjes, hoorspelen, televisieseries, films, theaterstukken: veel is vastgelegd in boeken, op beeld- en geluidsdragers én in het collectieve geheugen van Nederland. Er zijn straten en scholen vernoemd, standbeelden opgericht, biografieën verschenen, documentaires gemaakt en tijdelijke tentoonstellingen ingericht.

Wat nog ontbreekt is een plek waar alles samenkomt, waar werk en gedachtegoed levend worden gehouden. Waar kunstenaars, theatermakers, mediamensen, ontwerpers en studenten zich laten inspireren tot 21eeeuwse presentatietechnieken. Waar bezoekers alles van, door en over Annie kunnen (her)ontdekken. Waar de dezelfde vrijheid heerst als in het werk van Annie. Dié plek wordt het Annie M.G. Schmidt Huis.

Het Annie M.G. Schmidt Huis wordt een cultuurhuis waar iedereen zich thuis kan voelen. In de programmering zullen het gedachtegoed en de tijdloze, universele teksten van de schrijfster een belangrijke rol spelen. Annies directe taalgebruik en ongecompliceerde manier van schrijven, de ironie, de eigenzinnigheid en haar gevoel voor humor en absurditeit zijn belangrijke inspiratiebronnen. Daarnaast zal een breed aanbod van andere voorstellingen, concerten, tentoonstellingen en  activiteiten worden geprogrammeerd.

Het wordt een inspirerende plek die kinderen én  volwassenen aanspreekt, die de fantasie prikkelt en die aanzet om de creativiteit uit te leven. 

Het Annie M.G. Schmidt Huis wordt een kenniscentrum en broedplaats: het aanbod wisselt regelmatig en er wordt voortdurend onderzoek gedaan naar nieuwe invalshoeken om het werk van de naamgeefster (multimediaal) te ontsluiten: van voorstellingen tot virtual reality, van festivals tot communities, van archief tot database, van hoorspel tot videostream, van filmvertoning tot talkshow, van kinderrijm tot rap en twitteratuur.

Er is dans…, er is film…, theater…, bibliotheek…, leeszaal. En dat is uniek in Nederland. Ik hoop van harte dat dat doorgaat en als dat mijn naam mag dragen, dan ben ik zeer vereerd.” 
Dat zei de schrijfster toen zij in 1993 over de eerste plannen voor het Annie M.G. Schmidt Huis werd geïnformeerd. 

In april 2009 is bekend geworden dat Het Annie M.G. Schmidt Huis in Amsterdam komt op het Zeeburgereiland. De opening wordt in 2013 verwacht. In de tussentijd zal bij de locatie een tijdelijke voorziening, Waaidorp, open zijn.


Gegevens

http://www.anniemgschmidthuis.nl/

Static GoogleMap Placeholder

Adres

Annie MG Schmidt Huis
IJdijk 8
1095 KM Amsterdam