Wat is er vandaag in Amsterdam-Oost te doen?

Live Oost op TwitterLive Oost op Facebook
+
-
Reset

Weergave als

Weergage als KaartKaart
Weergage als LijstLijst
Woensdag 23 januari bekijk de kalender
januari 2019 Volgende Sluiten
M D W D V Z Z
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

filter het aanbodreset
Dinsdag Donderdag
Expo

GERDA KRUIMER

tijd: 11:00 - 17:00
door: CBK Amsterdam
gratis
1image_.jpeg

Gerda Kruimer (1963) maakt tekeningen als autonoom kunstwerk. Haar fascinatie zijn de ontelbare lijnen die onbesproken, ongezien verbanden leggen in het ruimtelijke geheel.
Een detail uit eerder werk is vaak uitgangspunt voor een nieuw kunstwerk. Zo ontstaat een serie gebaseerd op dezelfde rasters. 
De kleine werken (prints op aluminium) die in de vitrine worden getoond zijn delen van grote tekeningen die op de computer zijn verwerkt. Deze grote tekeningen waren in mei 2014 in het CBK Amsterdam te zien in de tentoonstelling ”Stroom Lijnen”. 
Het CBK heeft ook werken van Gerda Kruimer in de collectie.

Twitter .
Website

Marci Panis

Geschiedenis
Marci Panis is een broedplaats voor (podium-)kunsten gevestigd in een oud schoolgebouw aan de Marcusstraat 52. SInds de zomer van 2003 hebben alle aankomende gebruikers en bewoners grotendeels eigenhandig het gebouw met achterstallig onderhoud getransformeerd tot een gebouw van en voor kunstenaars en theatermakers. Hierdoor is een plek gecreëerd waarin het onderzoek en de ontwikkeling van theater en andere kunstvormen centraal staan. Sinds 2003 is het gebouw in gebruik genomen.

Doelstelling
De doelstelling is het creëren van een klimaat waarbinnen podiumkunsten optimaal kunnen groeien en waarbij, in samenwerking met andere kunstdisciplines, onderzoek en dialoog centraal staan. Door de combinatie van verschillende disciplines en verschillende gebruiksfuncties van het gebouw ontstaat een bedrijvigheid die een voedingsbodem levert voor kruisbestuiving. Een plek waarbij nieuwe initiatieven en nieuwe samenwerkingsverbanden ondersteund worden. Een gebouw dat geregeld zijn deuren openzet.

Behalve studio’s en repetitieruimtes bevinden zich in het pand een restaurant, een decorwerkplaats, een salon, een circuswerkplaats, een pension voor kunstenaars, en een kinderdagverblijf. Daarnaast bevinden zich op de bovenste verdieping 5 woningen die bewoond worden door gebruikers van het pand.

Er vindt een grote diversiteit aan cursussen en workshops plaats. Zowel voor kinderen als  volwassen. Van zang- en muzieklessen tot beeldhouwen, dans en acrobatiek.

 

Van alle werkruimtes is 50% beschikbaar voor de podiumkunsten en 50% voor andere kunstdisciplines. Disciplines die in Marci Panis vertegenwoordigd zijn: dans, mime, theater, multimedia, theatervormgeving, literatuur, film, grafisch vormgeven, fotografie, beeldende kunst.

Voor meer informatie over Marci Panis: info@marcipanis.nl
Voor meer informatie over studioverhuur: studioverhuur@marcipanis.nl
Voor meer informatie over het pension: pension@marcipanis.nl


Agenda

Circuswerkplaats Boost organiseert Open Podium zaterdag 15 november 2014, 20:00 - 22:15 | prijs: €6 / Circuswerkplaats Boost

Gegevens

info@marcipanis.nl

http://www.marcipanis.nl/

Static GoogleMap Placeholder

Adres

Marci Panis
Marcusstraat 46-52
1091 TK Amsterdam